reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Jarosław
1.3°C
wschód słońca: 06:54
zachód słońca: 15:37
Koronawirus
podkarpackie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Jarosławiu

kiedy
2024-12-12 19:00
miejsce
Jarosławski Ośrodek Kultury i...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-12 15:00
miejsce
Jarosławski Ośrodek Kultury i...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-12 18:30
miejsce
Jarosławski Ośrodek Kultury i...
wstęp biletowany
kiedy
2025-03-06 19:00
miejsce
Jarosławski Ośrodek Kultury i...
wstęp biletowany